26 Nisan 2010

Kabak cipsleri (Sofra dergisinden alınmıştır)

Kabakları kızartmaktansa böyle yapmayı tercih eder oldum. Evimizde de kabul görünce soframızdaki yerini aldı cipsler.....



Malzemeler:

2 kabak
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı rendelenmiş eski yada taze kaşar (permesan da olabilir)
1 çay kaşığı kırmıpı pul biber
1 çay kaşığı sarmısak tozu (ben 2 diş sarmısağı rendeledim)
½ çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, tuz


Yapılışı:

Galeta unu, rendelenmiş peynir, tuz, kırmızı pul biber, sarmısak rendesi ve karabiber bir kasede karıştırılır.
Kabaklar yıkanıp kağıt havlu ile kurulandıktan sonra keskin bir bıçakla dilimlenir. Kabak dilimleri önce süte sonra hazırlanan karışıma iyice bulandıktan sonra zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine dizilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Yanında sarmısaklı yoğurt yada domatesli bir sosla servis yapılır.

Afiyetle,

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Elinize sağlık fırında oluşuda harika mutlaka deneyeceğim.Çok sevgiler.

birdutmasali dedi ki...

NaZLICIM
şimdi şu tabağı alıp gitsem
geriye sadece yazı kalsa sayfada
ne derlerdi ?
:)

Yemekbahane dedi ki...

Süper bir fikirmiş, paylaştığın için teşekkürler

Sevgiler
Müge

annemineli dedi ki...

Çok güzel olmuşlar,denemek isterim.Lezzetli olduğunada eminim,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...

NzlGl dedi ki...

---Sevgili Mine hanım
çok memnun oldum beğendiğinize umarım tadınıda seversiniz
teşekkürler, sevgiler


---Harika olur nunucuğum
bende sizin tarafınızdan beğenilmenin sevincini yaşarım:)))
Sevgilerimle


---Beğendiğiniz için teşekkür ederim sevgili mine hanım


---Teşekkürler tekrar görüşmek üzere sevgiler annemineli:))