14 Nisan 2009

Hamsiköyün Mısır Ekmeği (Sahrap Sosyal'ın tarifiyle)

Mısır ekmeğini çok severim. Nerede bir tarif görsem hemen denerim. Geçen günde Sahrap Soysal bu tarifi vermişti. Denedim. Ama bir dahaki sefere soğan koymayacağım.






Malzemeler:


1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet yumurta

3 su bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tozşeker

2 çay kaşığı mısırözü yağı

1 su bardağı soğuk su


Yapılışı:


Soğanı soyup havucu kazıdıktan sonra ikisini de rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Mısır ununu derin ve geniş bir kaba koyup üzerine tuz ve tozşekeri serpiştirin. Üzerine rendelediğiniz havuç ve soğanı ekleyip yumurtayı kırdıktan sonra mısırözü yağını da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bir taraftan yoğrmaya devam ederken, bir taraftan da suyu azar azar ilave ederek oldukça koyu kıvamlı bir bulamaç elde etmeye çalışın. Hazırladığınız hamuru en az 2 santim kalınlığında olacak şekilde yağlanmış bir tepsiye veya fırın kabına yayın. (hamuru yayarken elinize yapışmaması için elinizi sık sık sıvıyağa batırın). Hamuru 10 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.

4 yorum:

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Eşim Karadeniz'li olduğu için mısır ekmeğini çok seviyor. Ben de yapıp ona sürpriz yapmak isterim.
Sevgiyle kal.

NzlGl dedi ki...

Hoş bir sürpriz olacak sanırım. Afiyet olsun şimdiden
sevgilerimle

ayliz dedi ki...

benim eşimde tam bir karadeniz erkeği ve severiz biz mısır ekmeğini ama böyle sebzeli hiç yapmadım.bizim evde karbonatlı kayınvalidemde mayalı yapar mısır ekmeğini.çokda güzl oluyor ve kolay kolayda bayatlamıyor.mısır ekmeği yanınada ya yağurt yada hamsi tava

NzlGl dedi ki...

---Eşimde yoğurtla yer. Kendiside karadenizli:))))
teşekkürler, sevgiler