15 Nisan 2009

Güveçte Karides

Eşim deniz çocuğu olduğu için olta ve mevsim balığı yer. Bize Salacak'tan arkadaşlarının tuttuğu balıklar gelir. Hatta çoğu zaman torbada oynarlar.
Geçen gün alışveriş yaparken eşim aradı 'Taze karides varmış alalım mı?' diye sordu. Biliyorum ki güveci sever. Ama onları temizleyip haşlamaya üşendiğim için 'yok alma' dedim. Demesine ama içime de sinmedi. Hemen dondurulmuş karides alıp eve geldim.
Malzemeler:
1 kutu karides
1 orta boy soğan
2-3 diş sarmısak
3-4 çarliston biber
3-4 domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
zeytinyağ
kaşar peyniri
Yapılışı:
Karidesleri çözüp suyunu süzün. Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın karidesleri içine atıp 2-3 dakika haşlayın ve hemen süzün.
Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı yemeklik doğrayarak tencereye koyup kavurmaya başlayın. Sarmısakları küçük doğrayıp ilave edin. Çarliston biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp , doğrayıp tencereye koyun. Bir iki dakika kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesleri ve tuz, karabiber , kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. En son olarak karidesleri katıp 6-7 dakika kadar pişirin.
Yemeği küçük güveç kaplarına bölüştürüp üzerine kaşar peyniri koyarak fırın ızgarasında peynirleri eritin.
Eşim sürprizime bayıldı. Ama 'keşke taze karideslerden yapsaydın' demeyi ihmal etmedi:)
Afiyet Olsun.....

4 yorum:

ahsapboyaci dedi ki...

hayatım bu7 ne hız şimdide yetişemiyoruz ellerine sağlık canım hayırlı akşamlar sevgiler

ayliz dedi ki...

biz pek sevmeyiz karidesi ama bizimde bi balıkçımız vardır babam.
tam bir denizaşığı balıkçılık filan yaptığından değilde keyfii.benim dondurucuda muhakkak babamın tuttuğu balıklardan olur muhakkak.
bu balık aşkı bi başka

neseersoy dedi ki...

Selam,
uzun zaman oldu bende yapmayalı , ellerine sağlık.
sevgilerimle

NzlGl dedi ki...

---:) teşekkürler



---sevgili ayliz
taze balık yemenin hali herzaman başkadır
teşekkürler,
sevgiler


---Teşekkürler neşe hanım
sevgiler