27 Aralık 2008

Elmalı Kurabiye

Bu tarif canım Ülkü ablamın (Allah rahmet eylesin) tarifidir.

Malzemeler:

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:

3 orta boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırma kabına alınarak iyice karıştırılıp, yumuşak bir hamur elde edilir.
Buzdolabına konarak yarım saat bekletilir.
Diğer yanda elmaların kabuğu soyulup , rendenin iri gözüyle rendelenir ve bir kaba alınır. Üzerine şeker ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra ceviz ve tarçın konur karıştırılır ve soğuması için kenara alınır.
Buzdolabından aldığınız hamur yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her bir beze yemek tabağı büyüklüğünde açılıp 8'e bölünür. Geniş tarafına elmalı içten konur hafifçe sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra tepside soğutulur. Servis tabağına alınıp üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyetle yenir.......

4 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Sevgili Nzlgl eline sağlık kurbişler enfesmiş.
Elimde çayla az dolaşıyordum payımı aldım çok tşkler.

nzlgl dedi ki...

Afiyet şeker olsun canım:))))

armina dedi ki...

Elmalı kurabiyeyi çok severim, ellerine sağlık.

nzlgl dedi ki...

Teşekkürler sevgili arminacığım