11 Ekim 2008

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:
1 kg. pırasa
2-3 orta boy havuç
1-2 tane soğan
1 tane kesme şeker
2-3 yemek kaşığı pirinç
tuz, çok az kimyon
zeytinyağ

Yapılışı:

Pırasaların üst kabukları çıkarılıp istenilen büyüklükte doğranıp yıkanır ve süzülmesi beklenir. Soğanlar yemeklik, havuçlar yuvarlak kesilip yağ ile birlikte tencereye alınır. Bir iki defa karıştırdıktan sonra kesme şeker ilave edilir. Daha sonra pırasalar konur. Tuz ve kimyon serpildikten sonra yıkanan pirinçler konur ve su ilave edilerek kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra ateş iyice kısılıp pişirilir.
Tencerede soğutulup servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.

NOT:

Pırasa resminin altındaki örtüye dikkatinizi çekerim. Annemin kumaş boyası ile yaptığı örtüdür. Bunun gibi ne örtüler yapıyor annem ellerine sağlık olsun

Hiç yorum yok: