20 Ağustos 2008

Havuçlu Pilav (Adana Usulü)


Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

500-600 gr kuşbaşı et (kuzu yada dana farketmez)

2 büyük havuç

1 orta boy soğan

1.5 yemek kaşığı biber salçası

1.5 yemek kaşığı tereyağ, 

2 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz, karabiber, kırmızı biber, biraz tarçın ve kimyon


Yapılışı :


Önce etler düdüklü tencerede pişirilir. Pilav sıcak suda haşlanarak en az bir saat bekletilir.

Tereyağ ve sıvıyağ tencereye konur. Soğan rendelenir ve ilave ederek sotelenir. Bu arada havuçlar temizlenip rendenin iri gözü ile rendelenir, soğanlara katılır. Salça konur karıştırılır. Tuz ilave edilir. İyice yıkanan pirinçler suya bırakılarak tencerenin kapağı kapatılıp pilav pişirilir. Üzeri göz göz olunca altı iyice kısılır. Pilava kalan baharatlar ilave edilir. Bir iki kere karıştırılır. En üstüne suları iyice süzülmüş etler konarak tencerenin kapağı kapatılır ve en az 15 dakika demlenmesi için beklenir. Daha sonra son birkez karıştırılarak etlerin pilava karışması sağlanır.

Yanında bol yeşil salata çok güzel gidiyor. Tavsiye ederim.


Afiyet olsun

8 yorum:

capankizimutfakta dedi ki...

CANIM PILAV SAHANE OLMUS. IKINCI KEZ KATILDIGIN ICIN TESEKKUR EDERIM. EMEGINE VE ELINE SAGLIK. TARIFIN YAYINDA...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

ablacım günaydın nasılsın evet girddim diete ama suanda sadece kendim yapıcam sende zayıfla diye bir yer var acayip modive oldum yapabilirim hemde bir sürü para vermeden sadece kendi istegimle :=)) ablacım verdiğin tüm destek için teşekkür ederim

Nur Kılıç dedi ki...

Merabalar Nzlgl hanımcım, ellerinize saglık mükemmel patates salatanızdan sonra bunuda mutlak deneyecegim eşim içinde et olan heşeye bayılır ve evet salatanızı dün akşam yaptım şahane oldu bu tarifide mutlaka yapıcam mutlaka teşekkür ederim güzel tariflerin için...

NOT: Ablacım yorumlaradan kelime dogrulamayı kaldırabilir misin benim için :) bu harfleri yazmak zor geliyorda ama tabi sen nasıl istersen sevgilerimle...

nzlgl dedi ki...

Aferin Sevilim
işte bu bir işe başlamak demek yarı yarıya yapmak demektir. Seni kutlar azminin devamını dilerim.

sevgiler

nzlgl dedi ki...

Sevgili nur hanım

sofranıza ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana

geldiğiniz için teşekkürler

sevgiler

ahsapboyaci dedi ki...

canım benim nasılsın arkadaşım hakikaten bizim için değişik bir tarif eline sağlık iyi geceler canım

nzlgl dedi ki...

Sevgili ahşapboyacım teşekkürler

sevgiler

sevca dedi ki...

RAMAZAN ÖZEL;
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-5 SÜTLÜ TATLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.sevca.blogcu.com olarak 01/9/2008 ile 01/10/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:sütlü tatlılar

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:muhallebili kadayıf
yöre adı:istanbul
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim: kadininmutfagi@hotmail.com yada www.kadininmutfagi.blogcu.com. Veya sevca@live.nl yada www.sevca.blogcu.com adresine ulastirabilirsiniz.
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır.