09 Temmuz 2008

Zeytinyağlı Ispanak Kökü


Bir diyet yemeği:)))

Malzemeler :
1 kg. ıspanak kökü
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 havuç
tuz

Yapılışı :

Pirinç ve mercimek iyice yıkanır. Bir kaba konur. Üzerine sıcak su ilave edilip yarım saat beklenir. Yıkanıp süzülür. Diğer tarafta havuç soyulup yuvarlak şekilde kesilir. Soğanlar kıyılıp zeytinyağında sotelenir. Birkaç dakika sonra havuçlar eklenir onlarda sotelenir. Temizlenmiş ve yıkanmış ıspanak kökleri ilave edilir. Üzerine pirinç ve mercimek konarak tuz serpilir. Yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

İster sıcak ister soğuk olarak yenir.

Hiç yorum yok: