14 Mayıs 2008

Pizza


PİZZA


Malzemeler :

1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sıcağa yakın su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
biraz tuz
alabildiği kadar un (Ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur olacak)

istenilen iç malzemesi (Ben sosis, salam, sucuk, domates, biber, zeytin, sarmısak, kekik kullandım)
Üzeri için;
rendelenmiş bol kaşar peyniri

Yapılışı :
Unu eleyin. Karıştırma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip yoğurun. Üstünü örtüp kabarması için en az bir saat bekletin. Kabaran hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine ketçap sürün. İç malzemelerini ufak ufak doğrayarak tepsiye yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra bol kaşar peynirini üzerine dökün tekrar fırına vererek erimesini sağlayın.


Not :

Bu hamuru kullanarak pide ve poğaçada yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok: