14 Mayıs 2008

Mercimekli Bulgur Pilavı


Malzemeler :


1 su bardağı pilavlık bulgur

yarım bu bardağı haşlanmış yeşil mercimek

2 orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağ (sıvı yağda kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı salça

varsa

2,5 su bardağı et yada tavuk suyu

biraz kuru nane


Yapılışı :


Tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanları soyup rendeleyin tencereye ilave edin. Biraz kavurduktan sonra salçayı koyun ve et suyunu ilave edin. Tuz katın. Su kaynayınca bulguru koyun, karıştırın tencerenin kapağını kapatın.Pilavın üzeri göz göz olunca ateşi kısın. Pilavın üzerine mercimekleri ve biraz kuru nane koyun karıştırın ve demlemeye bırakın.

Hiç yorum yok: