14 Mayıs 2008

Haşhaşlı Mercimekli Börek

Malzemeler :

2 tane yufka
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
yarım su bardağı haşhaş (marketlerde bulunanlardan değil. Bu macun şeklinde olandan)
biraz zeytinyağ
1 yumurta sarısı

Yapılışı :

Yufkaları üst üste koyun. Önce dörde daha sonra sekiz parçaya bölün. Haşhaşı zeytinyağı ile karıştırıp biraz akıcı kıvama gelmesini sağlayın. Daha sonra mercimek ile haşhaşı karıştırın.
Yufkanın geniş tarafına bir yemek kaşığı mercimek-haşhaş karışımından koyup yufkanın kenarlarını biraz içe kıvırın ve yuvarlak sarın. Fırın kağıdı kaplanmış tepsiye yanyana dizin.
İşlem bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

NOT:

Bu böreği arkadaşımda yedim ve çok beğendim. Ancak haşhaşın bu türlüsünü bulmak çok zor. Yediğinizde ağzınıza tahinimsi bir tat geliyor. Bende neden olmasın diye düşünüp mercimeğin içine yarım su bardağı kadar tahin ilave edip böreği yaptım. Hiçte fena olmadı
haşhaş bulamazsanız tahinlide yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: