15 Nisan 2008

Zeytinyağlı Enginar




Malzemeler :


10 tane enginar
2 orta boy soğan
2 tane havuç
2 küçük patates
1 avuç kadar ayıklanmış bezelye
2 tane kesmeşeker
tuz,
zeytinyağı,
½ limon suyu
dereotu


Yapılışı :


Tenceremize zeytinyağını koyup bir iki kere karıştırıyoruz. Hemen soğanların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Havuç ve patatesleri soyup ufak ufak doğruyoruz. Tencereye ilave ediyoruz. Sebzeleri soteliyoruz. Daha önceden ayıklayıp suda haşladığınız bezelyeleri, 2 tane kesmeşekeri, tuzu ve bir çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, patates ve havuçlar biraz pişene kadar bekliyoruz. Enginarları dörde bölüp tencereye ilave ediyoruz. ½ limon suyunu üzerine döküp tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su koyup kapığı kapatıyoruz ve çok ağır ateşte enginarları pişiriyoruz. Tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi yemeğimizi tencerede soğutup servis tabağına alıyoruz. Üzerini dereotu ile süslüyoruz.


Not :


Anneme göre bu pişiriş şekli tembel kadın pişiriş şekli. Çünkü kendisi çanak şeklinde nefis görüntüsü olan enginarlar pişirir. Benimde çanak şeklinde pişirdiğim oluyor ama takdir edersiniz ki 12 tane enginarı bu şekilde pişiremem. Bende bu yöntemle pişiriyorum.
Çünkü özellikle enginar birkaç gün buzdolabında da olsa bekleyince kararmaya başlıyor.
Lezzet aynı nasıl olsa:)
Birkaç tane enginarı hafif suda haşlayıp üzerine limon, zeytinyağı koyup salata gibide yiyiyorum. Diyette olanların bilgilerine......:)

Hiç yorum yok: