18 Nisan 2008

Tahinli-Haşhaşlı Kek



Malzemeler:


3 yumurta (oda sıcaklınğında en az yarım saat beklemiş)
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 kahve fincanı kırık fındık
1 kahve fincanı antep fıstığı
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 kahve fincanı ılık süt
1 kahve fincanı haşhaş tohumu
1 kahve fincanı susam
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
3 çay fincanı kadar un (Kek hamurları biraz sulu olmalı boza kıvamından biraz daha sulu)


Yapılışı:


Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karışıma ilave edilir.Un ve kabartma tozu elenerek katılır. Yağlanmış kalıba konarak 170 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Kalıptan ters çevrilerek servis tabağına alınır. İster tarçın, hindistan cevizi konur. İstenirse çukulata eritilerek üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok: