18 Nisan 2008

Sütlaç



Malzemeler :


1 litre süt
1 çay bardağı pirinç (kırık pirinçte kullanabilirsiniz)
1,5 - 2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
tarçın


Yapılışı :


Pirinci iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini bir iki parmak geçecek kadar su koyup ağır ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler pişince sütü ilave edin. Yine ağır ateşte pişirin. Daha sonra şekeri ilave edin. Bu arada sütlacı karıştırmayı unutmayın. Bir çay bardağına 1 yemek kaşığı mısır nişastası koyup çok az sıcak su ilave ederek iyice karıştırın ve sütlaca ilave edin. 1 - 2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kapatın. Servis kaselerine koyun ılınmasını bekleyin. Üzerine tarçın serpip buzdolabına koyun.

Hiç yorum yok: