18 Nisan 2008

Pratik Kıymalı Börek



Malzemeler:

2 yufka (1 yufkadan dört tane börek çıkıyor)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
yumurta sarısı


İçi için ;


250 gr. kıyma
1 soğan
tuz, karabiber


Yapılışı:


Su ile sıvıyağını karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Su ve yağ karışımını fırçayla yufkaya sürün.
Yufkanın üst kısmını ortaya katlayın yine hafifçe yağlayın. Alt kısmını katladığınız yufkanın üzerine getirin, yağlayın sağ tarafı ortaya getirin yağlayın, sol tarafı ortaya getirin( yani yufkayı bohça yapar gibi katlayıp her kata hafifçe yağ ve su karışımı sürün) Bir kare elde edeceksiniz. Bu kareyi 4'e bölün . Diğer tarafta soğanı ince tarafınla rendeleyin, kıymayı koyup kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Ilınınca 4'e böldüğünüz yufkanın her birine bir-iki kaşık kıymalı içten koyun. İki defa yuvarlayıp kalın bir sigara böreği elde edin. Tepsiye koyun üzerine yumurta sarısı sürün, susam ekleyin. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok: