18 Nisan 2008

Patlıcanlı Yufka Böreği




Bu börek tarifini verdiğim kıymalı böreğin aynısıdır. Fakat iç malzemesi farklıdır. Ben burada size iç malzemesinin tarifini vereceğim:


4 tane patlıcan
2 tane çarliston biber
2 tane domates
1 soğan
biraz sıvıyağ
tuz, karabiber


Yapılışı:


Tencereye sıvıyağını koyun, rendelediğiniz soğanı ilave edin karıştırın. Biberleri ikiye bölün çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve ince ince doğrayıp soğana katın.Patlıcanları tamamen soyup dörde bölün ve kuşbaşı şeklinde doğrayarak tencereye ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayıp patlıcanların üzerine doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir çay bardağı su ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Eğer su az gelirse ilave edebilirsiniz.
Yufkaları kıymalı börek tarifindeki gibi hazırlayın. Dörde böldüğünüz yufkaların ortasına birer kaşık patlıcanlı içten koyup sivri kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatıp ters çevirerer tepsiye dizin . Yumurta sarısı sürüp bu sefer çörek otu serpin.

Hiç yorum yok: