18 Nisan 2008

Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç Salatası



Malzemeler:


4-5 adet patates

2 tane havuç

1 tutam dereotu

4 çorba kaşığı yoğurt

1/2 limon suyu

4-5 çorba kaşığı zeytinyağ

tuz - karabiber


Yapılışı :


Patatesleri haşlayıp, makinadan geçirelim. Üzerine tuzu, karabiberi, zeytinyağı ve limonu koyup karıştıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpelim. Ortalarını açalım. Servis tabağına dizelim. Diğer yanda havuçları rendeleyip az sıvı yağ ile soteleyelim. Havuçtan birer kaşık alarak patateslerin ortalarına koyalım. Üzerlerine birer tatlı kaşığı yoğurt koyup arzu edersek kırmızı biber ile süsleyelim.Servise hazır.(Eğer istersek 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık mayonez olarak hazırlayabiliriz.)

Hiç yorum yok: