18 Nisan 2008

Kadınbudu Köfte



Malzemeler :


½ kilo köftelik kıyma
1 çay fincanı pirinç
1 adet büyük soğan
½ demet maydanoz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
tuz, karabiber


Yapılışı :


Pirinci yıkayıp bol suda haşlayalım. Süzüp bir kenara koyalım.
Tavaya biraz sıvıyağ koyup rendelediğimiz soğanı ilave edelim bir iki defa karıştırdıktan sonra kıymanın yarısını katıp kavuralım. Kıyma suyunu çekince ocağı kapatalım ve kıymayı soğuması için kenarda bekletelim.
Diğer tarafta karıştırma kabımıza kalan kıymayı, bir yumurta sarısını, kıydığımız maydanozu, tuzu, karabiberi, haşlanmış pirinci ve soğumuş kavrulmuş kıymayı ilave edip yoğuralım.İrice bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, köfte şekli verelim.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
Hazırladığımız köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını bırakmasını sağlayalım.
Haşlanmış sebzelerle servis yapalım.


Not :


Köfteleri önce una sonra yumurtaya ve sonrada galeta ununa bulamak biraz sabır­:) hatta fazlaca sabır gerektiriyor benden söylemesi.........

Hiç yorum yok: