18 Nisan 2008

Kabaklı Salata



Malzemeler :


4 adet orta boy kabak
1 demet dereotu
1 avuç kadar ufalanmış bayat ekmek içi (galeta unuda olabilir bunlarda elinizde yoksa 1-2 kaşık
ince bulgur koyabilirsiniz)
1 çay bardağı ceviz
biraz sıvıyağ yada zeytinyağı
bir çorba kasesi sarmısaklı yoğurt
kırmızı biberli yağ


Yapılışı :


Kabaklar soyulup rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Bir tavaya sıvıyağ ve kabaklar konur ağır ateşte sotelenir. Kabaklar iyice pişince bir avuç bayat ekmek içi ilave edilip karıştırılır. Ocağın altı kapatılıp ayıklanmış ve yıkanmış dereotu kabakların üzerine kıyılır. Ceviz ilave edilip iyice karıştırılır. Bu arada sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ hazırlanır. Kabak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt onun üzerine de kırmızı biberli yağ konur.

Hiç yorum yok: