18 Nisan 2008

Fırında Salçalı Tavuk



Malzemeler :


1 paket tavuk kalça (10-12 adet)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
köri, karabiber, tuz, kekik (miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)


Yapılışı :


Tavuk butlarını yıkayıp süzülmeleri için kenara ayırın. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp bir sos elde edin. Ve tavuk butlarını bu sosa iyice bulayın. Tavuk butlarını rulo yaparak fırın kabına yerleştirin. Kalan sosu üzerlerine sürün. Folyo ile üzerini kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.


Not :


Tavukları koyacağınız servis kabının derin olmasına dikkat edin. Çünkü tavuklar pişerken sulanıyor.

Hiç yorum yok: