18 Nisan 2008

Ağzı Açık Poğaçalar


Malzemeler:


150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı hamura, beyazı iç malzemesine)
Aldığı kadar elenmiş un


iç malzemesi için ;


2 patates ,

100 gr peynir,

bir tutam maydanoz,

1 yumurta akı,

tuz, karabiber


Yapılışı :


İç için patatesler haşlanır ezilir, içine peynir , maydanoz ,yumurta akı, tuz karabiber konur karıştırılır.
Yumuşak margarin karıştırma kabına alınır. Diğer malzemeler ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır. Biraz dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar koparılıp el ile biraz açıldıktan sonra iç malzemesi konur. Uçları kapatılıp ortası açık bırakılarak yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür. 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir.
Herzaman olduğu gibi bu poğaça içinde istediğiniz iç malzemesi kullanabilirsiniz.

1 yorum:

lady koşan istiridye dedi ki...

Nazlı Abla yeni adresini ekledim. Ağzı açık poğaçalarını da çok beğendim, görüntüleri de çok şık olmuş. Yapıcam en kısa zamanda bunlardan :) Görüşmek üzere